Srećna stopala
Srećna stopala
Stavljanje stopala na prvo mesto nije samo stvar ugađanja sebi. To bi trebalo da bude prioritet naročito ako želite da izbegnete neke od uobičajenih tegoba kao što su kalusi, ispucale pete i zadebljala koža. Imamo neke brze savete koji mogu da vam pomognu da vam koža stopala bude zdrava.
Prvi korak
Flexitol® balzam za pete i stopala bi trebalo da se nanosi na stopala barem jednom ili idealno dva puta na dan ako su zaista suva. Posebnu pažnju treba posvetiti petama, ali pazite da izbegnete prostore između prstiju na nogama. Losion za telo nije pogodan za ovu svrhu, pošto obično ne sadrži ureu, koja je ključni sastojak u poboljšanju hidriranosti kože na stopalima.
Drugi korak
Održavajte dobru higijenu stopala. Perite noge i ako je moguće uradite piling oštrom četkom ili kamenom za pete, uvek dobro osušite prostor između prstiju i menjajte čarape svaki dan.
Treći korak
Redovno pregledajte stopala – naročito ako ste dijabetičar – i obratite pažnju na bilo koje promene u boji, teksturi ili izgledu kože. Ako vas bilo šta zabrinjava, nemojte čekati da zatražite profesionalnu pomoć ako je neophodno.
Četvrti korak
Budite aktivni. Hodanje je, na primer, sjajan način da budete fit i da vaša stopala budu u odličnom stanju.